07.11.2014 16:54

FC Groningen heeft Hoesen terug

Danny Hoesen keert zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle terug in de basis van FC Groningen. De spits ontbrak vorige week tegen NAC Breda vanwege een voetblessure. Door de rentree van Hoesen moet Dino Islamović genoegen nemen met een reserverol.

Nick van der Velden, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Henk Bos zijn op de weg terug na blessures. Van der Laan en Burnet spelen volgende week waarschijnlijk weer mee met de beloften.

Trainer Erwin van de Looi noemt PEC een geduchte tegenstander. "PEC heeft een verzorgd spelende ploeg met vooral een middenveld dat daartoe goed in staat is. Aan ons de taak om de ploeg niet te makkelijk te laten spelen'', zei de coach op website van FC Groningen.

Details

PEC Zwolle zit niet in de beste fase van het seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans pakte in de afgelopen vier duels slechts twee punten. "Ik verwacht dat het duel op details zal worden beslist. Wie is er het meest efficiënt, wie maakt er verdedigend een foutje? Beide ploegen zitten dicht bij elkaar'', zei Jans.

Mustafa Saymak keert zaterdag terug in de basis. De middenvelder had een hamstringblessure, maar is volgens Jans weer wedstrijdfit. PEC verloor dit seizoen nog niet in eigen stadion en wil die status graag behouden. "De amusementswaarde is zeker thuis vaak hoog, maar het resultaat staat uiteraard voorop'', aldus Jans.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner