11.11.2014 19:48

De Klassieker daalt in 'derby-gehalte'

Als Ajax en Feyenoord tegen elkaar spelen, wordt dat breed uitgemeten in de Nederlandse media. In het buitenland zijn ze niet tevreden over de strijd tussen beide ploegen. De Klassieker staat niet meer in de derby top tien.

Het gerenommeerde FourFourTwo geeft ook uitleg bij de beslissing om de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord uit de top tien te halen. "De pittigste derby van West-Europa wordt al vijf seizoenen gespeeld zonder uitsupporters in een poging een punt te zetten achter de gewelddadigheden tussen beide supportersgroepen. Feyenoord is ondertussen ook al zestien jaar lang geen kampioen geworden."

De bekendste derby in de top drie is die tussen Real Madrid en FC Barcelona. Beide ploegen staan echter een keer niet op één, want El Clásico moet het doen met de tweede plek. De heetste strijd gaat tussen Boca Juniors en River Plate in Argentinië.

De eerste Klassieker van dit seizoen eindigde in een 0-1 overwinning van Ajax. In speelronde negentien staan de ploegen tegenover elkaar in Amsterdam. Dit is op 25 januari 2015.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner