12.11.2014 13:56

Qatar wellicht organisator Afrika Cup

Als gevolg van de ebola-epidemie staat de Afrika Cup op losse schroeven. Marokko zou het toernooi, dat deze winter wordt gespeeld, organiseren, maar trok zich terug uit angst voor verdere verspreiding van het ebolavirus. Volgens het Franse L’Equipe heeft Qatar zich nu aangeboden om het toernooi te organiseren.

Vanwege het ebolavirus verloopt de voorbereiding op de Afrika Cup allesbehalve soepel. Eerst gaf Marokko de organisatie van het toernooi uit handen waarna de Afrikaanse voetbalbond (CAF) besloot het land om die reden te diskwalificeren. Op dezelfde dag maakte Sierra Leone bekend uit het kwalificatietoernooi van de Afrika Cup te stappen. Het land is zwaar getroffen door de ebola-epidemie en acht het daarom te gevaarlijk om met het kwalificatietoernooi door te gaan. Door al deze perikelen is het CAF nu druk op zoek naar een nieuw land om het Afrikaanse toernooi te organiseren.

Woensdag meldt L’Equipe dat Qatar zich bij de CAF heeft aangeboden om de organisatie van de Afrika Cup op zich te nemen. Deze berichtgeving is opvallend aangezien Qatar, dat ook het WK van 2022 organiseert, niet in Afrika ligt, maar in Azië. De CAF heeft echter ook Afrikaanse alternatieven, zo meldt de Franse krant. Egypte, Nigeria, Gabon en Sudan zouden er ook wel oren naar hebben om als gastland voor de Afrika Cup te fungeren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner