13.11.2014 19:49

Jong Duitsland te sterk voor Jong Oranje

Amin Younes (l.) houdt Nathan Aké van zich af tijdens Jong Duitsland - Jong Oranje. (13-11-2014).

Jong Oranje heeft voor de vijfde keer op rij verloren. Jong Duitsland was tijdens het oefenduel in Ingolstadt met 3-1 te sterk voor de ploeg van interim-bondscoach Remy Reynierse, die acht spelers liet debuteren.

Jong Duitsland was oppermachtig tijdens het eerste bedrijf. Jong Oranje kwam tijdens het eerste kwartier niet aan voetballen toe. De grote en sterke spits – Philipp Hofmann – van de Duitsers had na zeven minuten al kunnen scoren, maar stuitte op doelman Mickey van der Hart. Even later kwam Jong Duitsland wel op voorsprong. Op aangeven van Hofmann scoorde Amin Younes de 1-0. Jong Duitsland bleef aanzetten. Jong Oranje moest achteruit en had geen antwoord op het goede spel van de Duitsers.

Na 21 minuten spelen kwam Jong Duitsland op een 2-0 voorsprong. Dominique Heintz haalde uit vanaf een meter of 25 en liet Van der Hart kansloos: 2-0. Vervolgens mocht Jong Oranje het spel maken. Vincent Janssen en Anwar El Ghazi kregen een mogelijkheid, maar de ploeg van interim-bondscoach Reynierse scoorde niet in de eerste helft. Vlak voor de theepauze bracht Max Meyer uit een razendsnelle counter de 3-0 op het scorebord, waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid.

Het tweede bedrijf van Jong Duitsland – Jong Oranje was een stuk minder enerverend. Duitsland was tevreden met de voorsprong, waardoor Nederland het spel mocht maken. Jong Oranje kreeg daardoor een aantal kansjes. Zo kwamen Jean-Paul Boëtius en Janssen in een kansrijke positie. Boëtius kopte naast en vond doelman Marc-André ter Stegen op zijn pad. Ook Janssen kreeg de bal niet langs de Duitse doelman. De eretreffer kwam er uiteindelijk wel. In de 79e minuut verraste Boëtius doelman Ter Stegen met een heerlijke volley: 3-1. Jong Duitsland kwam echter niet meer in de problemen, waardoor het oefenduel werd gewonnen door de Duitsers.

Door: Jurre Hermans