16.11.2014 23:11

EK ver weg voor Bosnië na nieuwe nederlaag

Israël heeft na drie wedstrijden in groep B van de EK-kwalificatiereeks nog geen punt verloren. De formatie van Eli Gutman was zondag op eigen veld duidelijk te sterk voor Bosnië-Herzegovina. Israël versloeg de onmachtige WK-ganger met 3-0.

Bosnië moest in aanloop naar het duel met Israël een fikse klap incasseren in aanvallend opzicht. De spitsen Vedad Ibišević en Edin Džeko haakten geblesseerd af. Toch kreeg Bosnië nog wel een kans op de openingstreffer, maar die was niet besteed aan Senad Lulić. Even daarna kwam het thuisland in Haifa op voorsprong via een harde knal van Gil Vermouth. Vlak voor rust verdubbelde Omer Damari de marge.

Het verzet van Bosnië werd in het begin van de tweede helft gebroken toen Toni Šunjić rood kreeg. Israël breidde de score daarna nog uit naar 3-0 via Eran Zahavi.