16.11.2014 23:09

Malta pakt eerste punt in kwalificatiereeks

Bulgarije is er zondag niet in geslaagd om het EK-kwalificatieduel met Malta te winnen. Het duel in Sofia eindigde in 1-1. Voor Malta was het het eerste punt in de kwalificatiereeks.

Bulgarije staat op vier punten uit vier duels en staat daarmee achter Kroatië, Italië en Noorwegen derde in groep H.

De Bulgaren kwamen nog wel op voorsprong. Andrei Galabinov scoorde al na 6 minuten. De thuisploeg kreeg vervolgens verschillende kansen op 2-0, zo raakte Galabinov de lat, maar het was Malta dat vlak na rust op gelijke hoogte kwam. Clayton Failla benutte een strafschop, na zelf te zijn neergelegd. Een kwartier voor tijd liet Ivelin Popov een uitgelezen kans liggen om de Bulgaren weer op voorsprong te zitten. De aanvaller miste een strafschop.