17.11.2014 21:07

Slovenen kwaad na 'bizar incident'

Slovenië wil een klacht inbrengen bij de UEFA over een incident in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Engeland vorig weekend. De Slovenen moesten verplicht met de bus naar Wembley, terwijl ze er vijftig meter vandaan zaten.

De UEFA verplichtte het team om de 'verplaatsing' met de officiële spelersbus te maken. Daar waren de Slovenen het echter niet mee eens. "We logeerden recht tegenover het Wembley-stadion en toch moesten we met de bus gaan. Dat is gewoon belachelijk", zegt een woordvoerder van de Sloveense voetbalbond. "We hadden amper vijftig meter te stappen, maar moesten toch met de bus."

De woordvoerder dacht vooral aan een eventuele file die hen ook nog te laat bij het stadion had kunnen brengen. "Die busrit nam een kleine tien minuten in beslag. Voor hetzelfde geld staan we een halfuur in de file door de verkeersdrukte die er op dat moment al heerste. Dit was voor ons een belangrijke wedstrijd, maar we konden ons zo dus niet optimaal voorbereiden." Slovenië verloor het duel met 3-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner