26.11.2014 09:46

Update: 'Zweed Tibbling snel Groninger'

Simon Tibbling zorgt ervoor dat zijn tegenstander niet bij de bal kan komen tijdens IFK Göteborg - Djugarden. (29-09-14)
Simon Tibbling zorgt ervoor dat zijn tegenstander niet bij de bal kan komen tijdens IFK Göteborg - Djugarden. (29-09-14)

Afgelopen zomer was FC Groningen al geïnteresseerd in Simon Tibbling. Destijds kwam het niet tot een transfer, maar volgens Voetbal International is Groningen weer aan het onderhandelen met Djurgårdens IF.

De inmiddels twintigjarige Tibbling staat sinds 2011 onder contract bij Djurgårdens. Het afgelopen seizoen speelde hij dertig competitiewedstrijden voor de Zweedse club, daarin wist hij eenmaal te scoren. Tevens was hij goed voor vier assists. De middenvelder speelde in totaal 73 competitiewedstrijden voor Djurgårdens.

Afgelopen zomer was het prijskaartje van Tibbling naar verluidt twee miljoen euro. De Groningers zochten naar een opvolger van Filip Kostić die naar VfB Stuttgart vertrok. Groningen kocht uiteindelijk Mimoun Mahi van Sparta Rotterdam. De buitenspeler kan nog niet rekenen op een basisplaats in Groningen, maar was het afgelopen weekend wel belangrijk met een assist op Michael de Leeuw tijdens het gelijkspel met PSV Eindhoven (1-1).

Update: 26-1-2014 09:46:00:

FC Groningen hoopt de transfer van Tibbling woensdag af te ronden. Volgens De Telegraaf is de twintigjarige Zweed woensdagochtend naar Nederland gevlogen om een medische keuring te ondergaan. De middenvelder moet volgens De Telegraaf anderhalf miljoen euro kosten. De Groningers willen Tibbling voor vier jaar vast leggen. De Zweed moet de eerste van mogelijk drie winterse transfers worden. De club wil ook nog een aanvaller en een verdediger vastleggen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner