25.11.2014 09:32

De Boer wil derde plaats veilig stellen in Parijs

Ajax-trainer Frank de Boer geeft richting aan tijdens het competitieduel Ajax - sc Heerenveen. (22-11-2014)
Ajax-trainer Frank de Boer geeft richting aan tijdens het competitieduel Ajax - sc Heerenveen. (22-11-2014)

Frank de Boer en Ajax gaan dinsdagavond op bezoek bij Paris Saint-Germain. De hoofdtrainer van Ajax hoopt de derde plaats veilig te stellen zodat Ajax ook na de winter actief is in Europa.

"Nu moeten we ons op de Europa League focussen en het met APOEL vechten", vertelt De Boer aan De Telegraaf. "We proberen hier in Parijs de derde plaats al veilig te spelen. Maar dat het lastig wordt, staat vast. Als je de geschiedenis bekijkt, is dat niet reëel, omdat we heel weinig goede resultaten in uitwedstrijden hebben gehad. Maar dan zeg ik er meestal bij dat de dag dat we wel een goed resultaat boeken, steeds dichterbij komt. We gaan er alles aan doen. Ik wil een team zien dat strijdt voor een goed resultaat. Dan is alles mogelijk."

De Boer denkt dat zijn spelers veel kunnen opsteken van wedstrijden in de Champions League. "Je moet dit soort wedstrijden spelen om te zien wat het inhoudt", vervolgt de oefenmeester. "Het tempo, de fysiek. Dan ga je beseffen dat je er nog lang niet bent en ga je nog harder trainen op fysiek, maar ook slimmigheid. Als je 25 of 26 bent, gaat het meer op de automatische piloot. En dat gevoel is er bij heel veel jongens nog niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner