27.11.2014 23:08

Update: Estoril - PSV toch weer uitgesteld

Luciano Narsingh behoudt het overzicht tijdens het Europa League-duel Panathinaikos - PSV. (07-11-2014).

Het is nog onduidelijk of de tweede helft tussen GD Estoril en PSV van start kan gaan. Het is noodweer in Portugal en het veld is onbespeelbaar geworden tijdens de eerste helft en de rust. De tussenstand is op dit moment 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Al voordat er een bal was getrapt op het veld in Portugal, was duidelijk te zien dat het veld in slechte staat was. Na 45 minuten voetballen werd het alleen maar erger en omdat in de rust de regen niet ophield, ontstonden er grote plassen op het veld.

Op dit moment zijn de scheidsrechters het veld aan het inspecteren, maar verwacht wordt dat de tweede helft niet van start gaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update: 27-11-2014: 22:13:

De wedstrijd GD Estoril - PSV is definitief gestaakt. De scheidsrechter heeft het veld in Portugal afgekeurd, nadat er vanwege de aanhoudende regen zoveel plassen op het veld lagen, dat de bal niet meer lekker rolde.

Het is nog niet duidelijk wanneer de resterende 45 minuten worden afgewerkt.

Update: 27-11-2014: 22:50:

Het is meer dan bijzonder, maar de wedstrijd GD Estoril - PSV gaat mogelijk toch verder. Het veld is onbespeelbaar door de hevige regenval in Portugal, maar de UEFA wil dat deze wedstrijd vanavond uit gevoetbald wordt.

Dit heeft met meerdere aspecten van de Europa League te maken. Om de integriteit te behouden, moeten wedstrijden in één speelronde zo snel mogelijk na elkaar worden gevoetbald. Daarnaast heeft de UEFA gekeken naar de weersvoorspellingen in Portugal en naar alle waarschijnlijkheid blijft het hard regenen tot morgen.

Hierdoor valt het idee van de UEFA om de tweede helft morgen te laten spelen, letterlijk in het water. Omdat het blijft regenen is het veld er morgen slechter aan toe dan dat het nu is. Hierdoor wordt er met man en macht aan gewerkt om het veld zo goed als mogelijk bespeelbaar te maken.

Update: 27-11-2014: 23:08:

GD Estoril - PSV wordt niet meer op de donderdagavond afgewerkt. De UEFA heeft besloten dat de tweede helft vrijdagmiddag wordt afgewerkt. Hevige regenval maakte het veld onbespeelbaar in Portugal.

Voor PSV is het extra vervelend dat de wedstrijd wordt uitgesteld. In Nederland staat aankomende zondag namelijk de volgende topper op het programma voor de Eindhovenaren. PSV ontvangt Feyenoord aan het einde van de middag.

De ploeg uit Rotterdam kwam ook donderdagavond in actie, maar zij waren om negen uur klaar met de wedstrijd tegen Sevilla. In De Kuip werd met 2-0 gewonnen van de bekerhouder van de Europa League.

De UEFA heeft besloten dat de wedstrijd om 17.00 Nederlandse tijd gespeeld gaat worden. Dit betekent automatisch dat de KNVB met een nieuw tijdstip moet komen voor de wedstrijd PSV - Feyenoord. Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten en omdat de wedstrijd in de Eredivisie om 16.45 begint, voldoet de situatie niet meer aan de eisen.