28.11.2014 09:08

PSV hoopt op steun KNVB: "Dat is fair play"

Toon Gerbrands wil dat de KNVB de kraker van zondagmiddag tussen PSV en Feyenoord verplaatst wordt. Dat zei de algemeen directeur van de Eindhovenaren na het gestaakte duel met GD Estoril.

Vanwege overvloedige regenval konden Estoril en PSV niet meer aan de tweede helft beginnen. Beide clubs trappen vrijdagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd alsnog af voor de tweede helft. Estoril verdedigt dan een voorsprong van 3-2. Bij winst kan PSV zich verzekeren voor de knock-outfase van de Europa League.

"Het wordt nu wel heel kort dag", weet Gerbrands tegenover RTL 7 te vertellen. "Officieel moet er 48 uur tussen wedstrijden. Dat is fair play. We zouden zondag om 16.45 uur tegen Feyenoord moeten spelen. Dan is de voorbereiding wel heel kort voor ons. Maar we hebben natuurlijk ook met autoriteiten te maken", doelde hij op de gemeente en politie van Eindhoven.

"Vrijdagochtend zal het ook nog blijven regenen hier in Estoril. Dus we kunnen pas vrijdagmiddag aan de tweede helft beginnen. Nu weten we niet eens of we vrijdagavond naar huis kunnen vliegen", aldus Gerbrands. De KNVB bepaalt vrijdag wat er met het duel tussen PSV en Feyenoord gaat gebeuren.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner