06.12.2014 22:35

Ajax kinderlijk eenvoudig langs Willem II

Jöel Veltman (m.) maakt de 3-0 tegen Willem II en hij wordt bejubeld door Niklas Moisander (l.) en Ricardo van Rhijn. (06-12-2014)

Aan de hand van Lucas Andersen en Arkadiusz Milik heeft Ajax een vrij gemakkelijke overwinning op Willem II geboekt. Het werd uiteindelijk 5-0 in de Amsterdam ArenA, waardoor Ajax in het spoor van PSV Eindhoven blijft.

De eerste tien minuten waren gelijkwaardig. Willem II kreeg – in de persoon van Ben Sahar – een grote mogelijkheid, maar de aanvaller raakte de paal. Vervolgens was het over met het Tilburgse verzet. Kolbeinn Sigþórsson – die na achttien minuten spelen per brancard het veld moest verlaten – schoot Ajax na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong. Na het uitvallen Sigþórsson was het aan Arkadiusz Milik om zich te etaleren. Op aangeven van Lucas Andersen – die tijdens de eerste helft drie keer (!) aangever was – schoot de Pool raak: 2-0.

Na de 2-0 van Milik kwam Ajax al snel op 3-0. Joël Veltman verschalkte met een fraaie stift Willem II-doelman Kostas Lamprou en tekende daarmee voor het drieduizendste thuisdoelpunt van Ajax in de Eredivisie. De Amsterdammers hadden een ruime voorsprong te pakken en kwamen vervolgens niet meer in de problemen. Vlak voor de theepauze schoot Milik zijn tweede tegen de touwen, waardoor Ajax ging rusten met een 4-0 voorsprong.

De Amsterdammers speelden de wedstrijd in de tweede helft rustig uit. Tijdens het eerste kwartier na rust viel er daardoor weinig te beleven in Amsterdam. Ajax kwam in het tweede bedrijf nog wel tot scoren. Op aangeven van Milik kon Davy Klaassen de 5-0 maken. In de slotfase van het duel gebeurde er weinig meer. Beide ploegen kregen nog een aantal kleine kansjes, maar er werd niet meer gescoord in de Amsterdam ArenA.

Met de overwinning op Willem II komt Ajax op 33 punten uit vijftien competitiewedstrijden. De Tilburgers blijven op twintig punten staan. Ajax speelt midweeks het belangrijke Champions League-duel tegen APOEL Nicosia, terwijl komend weekend een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma staat. Willem II mag zich volgende week gaan revancheren tegen PEC Zwolle.

Door: Jurre Hermans