11.12.2014 08:00

De Boer ziet iets moois groeien bij Ajax

Voor de vierde keer op rij slaagde Frank de Boer er niet in om met Ajax in de Champions League te overwinteren. Toch heeft de trainer er alle vertrouwen in dat zijn ploeg snel aanhaakt bij de Europese subtop. En de oud-verdediger kan zich goed voorstellen dat hij dan nog steeds voor zijn spelersgroep staat.

"Ik heb niet het gevoel dat de spelers op mij zijn uitgekeken", zei De Boer na de zege van zijn elftal op APOEL Nicosia (4-0). "Ik heb ook nog een contract tot 2017 en hoef echt niet weg. Als er een mooie club komt, dan ga ik praten. Maar het zou goed kunnen dat ik dan toch voor Ajax kies. Ik ga er nu van uit dat ik hier volgend seizoen trainer ben."

Derde worden met Ajax in de groepsfase van de Champions League gaat De Boer niet vervelen. Wel weigerde hij de felicitaties voor die prestatie in ontvangst te nemen. "We wilden overwinteren in de Champions League", benadrukte hij. "Dat is verschrikkelijk moeilijk in een groep met Barcelona en Paris Saint-Germain. Maar we hadden het wel tot de laatste speelronde spannend moeten houden. Uit tegen APOEL Nicosia en tweemaal tegen Paris Saint-Germain hebben we ons zelf tekort gedaan."

Loting

Zowel Ajax als PSV en Feyenoord loot maandag voor de Europa League. Dat gebeurt uitgerekend op een dag dat bezorgde voetbalgeleerden op een congres de aanzet willen geven voor een goede toekomst van het nationale voetbal. "Ik denk dat we structureel bij de Europese subtop kunnen horen, met uitschieters naar boven", stelde De Boer. "Nu hangen we een beetje tussen de middenmoot en de subtop in. Al zie je tegen APOEL dat wij ook weer stappen hebben gezet."

De Boer genoot van Thulani Serero, de grote uitblinker in het duel met APOEL. "Davy Klaassen hoort ook in de Champions League, net als Lasse Schöne, Niklas Moisander en Joël Veltman", zei hij. Niklas Moisander en misschien Schöne gaan Ajax mogelijk op korte termijn verlaten. Maar de ene na de andere dragende speler verlengt zijn contract tot 2019. "Er groeit iets moois", doelde De Boer op de vele talenten in zijn selectie en een uitstekende lichting A-junioren. "Natuurlijk is het voor mij een uitdaging om met hen in de Champions League te overwinteren. Maar laten we nu eerst maar eens ver in de Europa League komen. Hoe ver? Dat ligt aan de tegenstander ook", was hij een stuk voorzichtiger dan Ricardo Kishna. "Ik denk dat Ajax de finale kan halen", zei de aanvaller die niet alleen met zijn voeten verrast.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner