12.12.2014 21:01

Goal en assist Kuyt bij winnend Fenerbahçe

Mede dankzij een doelpunt en een assist van Dirk Kuyt heeft Fenerbahçe vrijdag met 4-1 gewonnen van Sivasspor.

De Nederlander legde na een kwartier terug op Moussa Sow, die van dichtbij de 2-1 kon maken in het eigen stadion aan de Aziatische zijde van Istanbul. Kort voor rust schoot hij van dichtbij de 3-1 binnen uit een vrije trap van Caner Erkin.

Bekir Irtegün zette Fenerbahçe al in de derde minuut op voorsprong. Tien minuten later maakte Aatif Chahechouhe gelijk voor de nummer zestien van de Turkse Süper Lig. Sow maakte na ruim een uur 4-1.

Fenerbahçe is door de zege koploper, maar achtervolgers Besiktas (één punt minder) en Galatasaray (twee) kunnen daar dit weekend nog overheen. Galatasaray met aanvoerder Wesley Sneijder speelt zaterdag uit tegen nummer acht Konyaspor, terwijl Besiktas zondag naar het als twaalfde gerangschikte Gaziantepspor reist.