18.12.2014 22:37

Vitesse knikkert zwak Ajax uit bekertoernooi

Ajax-doelman Diederik Boer baalt na weer een tegendoelpunt van Vitesse tijdens de achtste finale van de KNVB beker. (18-12-2014).
Ajax-doelman Diederik Boer baalt na weer een tegendoelpunt van Vitesse tijdens de achtste finale van de KNVB beker. (18-12-2014).

Vitesse heeft donderdag met groot machtsvertoon Ajax uit de KNVB beker gegooid. De Arnhemmers profiteerden van meerdere matige momenten bij de Amsterdammers en wonnen uiteindelijk met grote cijfers: 0-4.

Vanaf de eerste minuut zat Ajax niet lekker in de wedstrijd en dat lag Vitesse wel. De ploeg zette vroeg druk op de man met de bal en dat resulteerde in mogelijkheden voor Bertrand Traoré. De spits werd meerdere keren in de diepte bereikt, maar pas bij de derde keer was het raak. De spits zette Joël Veltman kinderlijk eenvoudig weg en rondde knap af in de rechterhoek. Ook na de tegentreffer bleef Ajax stuntelen, maar het dieptepunt werd pas vlak voor rust bereikt. Davy Klaassen kopte een lange bal zo in de voeten van Zakaria Labyad, die vanaf 25 meter verwoestend hard de fout van Klaassen afstrafte. Via de onderkant van de lat verdubbelde de speler van Vitesse de voorsprong.

In de tweede helft wilde Ajax zich herpakken, maar door persoonlijke fouten kwam de ploeg nooit meer in de wedstrijd. Na een voorzet van Anwar El Ghazi werkte Vitesse de bal uit de eigen zestien, maar omdat Veltman achterin volledig naast de bal zat, kon Traoré door op Diederik Boer. De spits van Vitesse bleef kalm en maakte zijn tweede van de avond: 0-3. De gifbeker was echter nog niet leeg in de ArenA. Valeri Qazaishvili zette na zestig minuten goed door nadat Ajax de bal achterin niet weg kreeg en met links schoof hij de 0-4 in de rechterhoek. Na de vierde treffer had Ajax het geluk dat Vitesse het wel best vond. De ploeg zette maar weinig druk meer op de bal en omdat de Amsterdammers geen potten konden breken, bleef het bij 0-4.

Vitesse sluit zich na de winstpartij aan bij PEC Zwolle, SC Cambuur, FC Twente, AZ, Excelsior en FC Groningen in de kwartfinale van de KNVB beker. Roda JC en PSV strijden in 2015 nog om de laatste ticket. Ajax zal zich na deze wedstrijd volledig kunnen richten op de Eredivisie en de Europa League.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner