28.12.2014 09:36

Milik zeer tevreden met laatste halfjaar

Arkadiusz Milik kwam als grote onbekende naar Nederland, maar inmiddels kent men hem wel in de Eredivisie. Naast zijn prestaties bij Ajax, doet de spits het ook goed bij Polen. Op de clubwebsite van de Amsterdammers kijkt Milik terug op zijn laatste halfjaar.

"Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar bij Ajax en de Poolse nationale ploeg ben ik zeer tevreden. Eigenlijk is het perfect gelopen", vertelt de lange aanvaller, die tot twintig officiële duels kwam in het eerste elftal van Ajax.

Milik staat nog onder contract bij Bayer Leverkusen, maar het lijkt erop dat Ajax de spits definitief gaat overnemen van de Duitse club. "In Duitsland was ik gewend om op de counter te spelen. In de voorbereiding trainden we daar ook veel zonder bal. Ik vind het lekker om bij Ajax veel balcontacten te hebben. Naast mijn goals wil ik ook onderdeel van het samenspel zijn, in balbezit mijn waarde hebben. Dat gaat steeds beter."

Bij zijn debuut kwam Milik nog niet tot scoren, maar in de wedstrijd daarna tegen Heracles Almelo ging het los. De Pool scoorde twee keer. "Het waren mijn eerste doelpunten voor Ajax. Daar kreeg ik zelfvertrouwen van, ik was een drempel over. Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar beter gegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner