28.12.2014 10:53

Het bijzondere verhaal van Stijn Houben

Stijn Houben, hier in actie voor Feyenoord A1, speelt hier als verdediger in de halve finale van de KNVB Beker voor A-junioren tegen FC Den Bosch A1. (24-04-2014)
Stijn Houben, hier in actie voor Feyenoord A1, speelt hier als verdediger in de halve finale van de KNVB Beker voor A-junioren tegen FC Den Bosch A1. (24-04-2014)

Bij niet veel mensen gaat een belletje rinkelen bij de naam Stijn Houben. Niet zo gek, aangezien het gaat om een negentienjarige, Nederlandse jongen die sinds kort in India voetbalt. De verdediger doet in Feyenoord TV zijn verhaal.

Houben kwam in beeld vanwege zijn verleden. "Omdat ik een aantal jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord heb gevoetbald en omdat ik eigenlijk transfervrij was omdat ik naar een amateurclub ging. Feyenoord heeft een samenwerkingsverband gesloten met Delhi Dynamos en zodoende zijn ze bij mij terecht gekomen."

Inmiddels heeft Houben zeven wedstrijden gespeeld in de Indiase competitie, maar toen hij nog maar net in India aankwam, kreeg hij te maken met een heuse cultuurshock. "Wij kwamen hier aan in de avond op het vliegveld en het verkeer reed volledig door elkaar. Je ziet koeien op de weg, als wij over de straat lopen dan staan er geiten, er lopen ratten over de straat. Er zijn zoveel mensen hier, maar dat heeft ook wel iets leuks."

De Indian Super League is opgericht om het voetbal in India te promoten en de voetballers uit het thuisland beter te maken. Houben ziet positieve, maar ook negatieve punten. "Ik denk dat de Indiase jongens technisch eigenlijk best wel goed zijn, alleen ze hebben niet door hoe het spelletje er op het hoogste voetbalniveau aan toe gaat. Tactisch is het gewoon echt niet goed, dat begrijpen ze niet."

Houben staat nog maar kort onder contract in India, want de verbintenis loopt eind december af. Met maar vier maanden in New Delhi kan het avontuur van Houben gerust kort genoemd worden, maar de Nederlandse verdediger is vele verhalen en ervaringen rijker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner