30.12.2014 10:51

Update: Hölscher keert terug bij FC Twente

V.l.n.r: Tim Hölscher, Marc Endres, Anton Fink en Dan-Patrick Poggenberg druipen af na de nederlaag tegen Hallescher FC. (06-12-2014)
V.l.n.r: Tim Hölscher, Marc Endres, Anton Fink en Dan-Patrick Poggenberg druipen af na de nederlaag tegen Hallescher FC. (06-12-2014)

FC Twente krijgt binnenkort weer de beschikking over Tim Hölscher. De jonge speler doorliep een groot deel van de jeugdopleiding in Enschede, maar kreeg erg weinig speeltijd. Hij hoopte bij Chermnitzer FC meer te spelen, maar dat lukt nog niet echt.

Het Duitse medium BILD meldt dat er vijf spelers mogen vertrekken bij de ploeg, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Het feit dat Hölscher nog maar drie (halve) wedstrijden speelde voor zijn nieuwe club, betekent weinig goeds voor de speler. De krant noemt Hölscher echter niet bij naam.

Bij FC Twente kon Hölscher altijd rekenen op heel veel concurrentie, waardoor de speler al van zijn favoriete positie als nummer tien moest afwijken. Hij werd vaker als buitenspeler gebruikt en kwam uiteindelijk tot veertien wedstrijden in de Eredivisie.

Hölscher is tot aan het einde van het seizoen uitgeleend aan Chemnitzer FC en zijn contract bij FC Twente loopt ook aan het einde van dit seizoen af. De club moet dus in de zomer van 2015 gaan nadenken over een mogelijke contractverlenging.

Update: 30-12-2014 10:51:

Hölscher keert, onder voorbehoud van het afronden van de formaliteiten, definitief terug naar FC Twente. De Tukkers maken de terugkeer van de Duitser dinsdag via de officiële kanalen bekend. "Voor een jonge talentvolle speler als Tim is het in deze fase vooral belangrijk dat hij zoveel mogelijk speelminuten maakt en ervaring opdoet. We hebben met elkaar geconstateerd dat dit voor Tim bij Chemnitzer FC in onvoldoende mate het geval was. Samen hebben we besloten dat het voor hem het beste is dat hij terugkeert", zegt Schreuder op de clubsite van Twente. De Duitser sluit op 3 januari aan bij Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner