02.01.2015 09:20

'Heerenveen legt opvolger Sinkgraven vast'

Daley Sinkgraven baalt van het verlies na afloop van sc Heerenveen-Heracles Almelo (0-1) in de Eredivisie. (29-11-14)
Daley Sinkgraven baalt van het verlies na afloop van sc Heerenveen-Heracles Almelo (0-1) in de Eredivisie. (29-11-14)

Een vertrek van Daley Sinkgraven (foto) bij sc Heerenveen gebeurt vroeg of laat. De club heeft alvast geanticipeerd op een transfer van de talentvolle middenvelder. De Friezen hopen vrijdag de Deen Younes Namli (20) van Akademisk BK uit Denemarken te presenteren.

Met Namli halen de Friezen een linksbenige middenvelder in huis die ook op de vleugels uit de voeten kan. In het Abe Lenstra Stadion tekent de speler een contract van 2,5 jaar, weet de Leeuwarder Courant. Namli liep eerder al stage bij sc Heerenveen. Bij Akademisk BK, een Deens eersteklasser, kwam hij in het huidige seizoen zeventien keer in actie. Namli scoorde daarin vier keer.

Bij AB heeft de voetballer nog een contract tot medio 2015. Heerenveen moet dus betalen voor Namli, maar dat lijkt wel goed te komen. De overeenkomst is op enkele details na rond. Daarmee is Namli de mogelijke opvolger van Sinkgraven, die waarschijnlijk in de zomer vertrekt. Een transfer in de huidige winter is ook niet ondenkbaar.

Nu Namli naar Heerenveen komt, gaat de overgang van Valon Ahmedi niet door. Heerenveen wilde hem graag huren van het Sloveense Celje, maar deze club wilde niet meehelpen. "We hebben een streep door die deal gezet", zegt technisch manager Hans Vonk in dezelfde krant.

Heerenveen is nog niet uitgeshopt. Er is een grote kans dat de Friezen zich ook aanvallend gaan versterken. Mogelijk komt Ruben Schaken, want zijn naam wordt in verband gebracht met de club. Bij Feyenoord komt hij nauwelijks meer in de plannen voor. Heerenveen is echter niet van plan om verdedigende versterkingen te halen.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner