06.01.2015 11:53

"Er is genoeg te winnen na de winterstop"

Karim El Ahmadi in balbezit namens Feyenoord tijdens de benefietwedstrijd tegen FC Emmen. (04-01-2015)
Karim El Ahmadi in balbezit namens Feyenoord tijdens de benefietwedstrijd tegen FC Emmen. (04-01-2015)

Feyenoord is momenteel in Dubai om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten is speciaal voor Karim El Ahmadi.

De Marokkaanse middenvelder speelde in 2011 een half jaar op huurbasis voor Al Ahli. "De trainer van Al Ahli nam mij apart en zei: 'Wat doe jij eigenlijk hier? In deze competitie?'", blikt El Ahmadi terug op zijn tijd bij Al Ahli in het Algemeen Dagblad. "Ik was toen pas 26 jaar en het niveau van de competitie was niet heel hoog. De club had mij bijna definitief overgenomen van Feyenoord, maar dat ging uiteindelijk niet door. Ik keerde terug naar De Kuip en onder Ronald Koeman begon het weer te draaien."

El Ahmadi heeft weinig tijd om herinneringen op te halen in Dubai. "Maar dat maakt ook niet uit, we zijn hier in Dubai om hard te trainen. Er is nog genoeg te winnen na de winterstop en we willen er op 18 januari tegen FC Twente in de Kuip meteen staan", aldus El Ahmadi, die eigenlijk met Marokko om de Afrika Cup had moeten strijden. "Daar is een streep doorgezet en natuurlijk blijf ik dat jammer vinden, maar in Dubai zijn de omstandigheden dusdanig dat wij snel het goede gevoel weer moeten kunnen vinden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner