07.01.2015 16:49

Update: Simon kiest definitief voor KAA Gent

Moses Simon mag zich bewijzen in de oefenwedstrijd De Graafschap - Ajax. (13-07-2013)
Moses Simon mag zich bewijzen in de oefenwedstrijd De Graafschap - Ajax. (13-07-2013)

Het lijkt erop dat Moses Simon niet aan de slag gaat in de Eredivisie. Zowel Ajax als sc Heerenveen had interesse in de Nigeriaanse aanvaller, maar KAA Gent lijkt na een megabod de nieuwe werkgever van de voetballer te worden.

Dit meldt Het Laatste Nieuws dinsdagavond. De Nigeriaan zou binnenkort een contract voor drie jaar ondertekenen bij de Belgische ploeg. Ajax heeft Moses een periode op de proef gehad in de voorbereiding op het vorige seizoen, maar de buitenspeler kon toen geen contract afdwingen in Amsterdam. Ajax bleef de speler echter wel volgen en had weer interesse nadat Moses zich onderscheidde bij zijn huidige club AS Trenčín.

Voor sc Heerenveen bleef het niet bij belangstelling, want naar verluidt heeft de Friese club een bod neergelegd bij de Slowaakse club. Dit werd echter afgewezen. Dinsdag werd bekend dat KAA Gent een fors geldbedrag heeft geboden voor de speler die bekend staat als de Nigeriaanse Cristiano Ronaldo.

Update: 07-01-2015 16:49:

Ajax en sc Heerenveen kunnen definitief fluiten naar Simon. KAA Gent maakt woensdagmiddag de komst van de Nigeriaan officieel bekend. De aanvaller is woensdag medisch goedgekeurd en tekent in België een contract tot medio 2018 getekend. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner