07.01.2015 12:22

"Real leuk, Ajax past het beste bij Ødegaard"

André Bergdølmo maakt de 1-1 namens Ajax in het duel met Feyenoord in de Eredivisie. (03-03-02)
André Bergdølmo maakt de 1-1 namens Ajax in het duel met Feyenoord in de Eredivisie. (03-03-02)

De Noor Martin Ødegaard (16) is hard op weg naar Real Madrid. Ajax vist daarmee achter het net. Als het aan oud-Ajacied André Bergdølmo lag, had hij een andere keuze gemaakt.

"Op zich zou het leuk zijn voor het Noorse voetbal als Ødegaard naar Real Madrid gaat. Maar ik heb altijd gezegd dat Ajax de beste keuze is", zegt Bergdølmo tegen Ajax Showtime. "Hij draait momenteel een goed seizoen en is van een onbekende gestegen tot debutant in het Noorse elftal. Hij is tweevoetig en mentaal sterk. Ik denk dat hij in het Ajax-systeem het beste zou functioneren als aanvallende middenvelder."

De voormalige profvoetballer is momenteel voetbalanalist bij de Noorse tv, maar speelde in het verleden voor Ajax. Als speler van 28 jaar kwam hij terecht in Amsterdam. In die jaren zag Bergdølmo verschillende spelers doorbreken. "Ik weet wat er zal gebeuren met de ontwikkeling van Ødegaard als hij voor Ajax kiest."

"Toen ik bij Ajax speelde, braken er veel jonge spelers door, zoals Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Cristian Chivu en Rafael van der Vaart. Zij hebben vervolgens allemaal een fantastisch carrière gehad. Ik denk dat ze Ajax stuk voor stuk dankbaar zijn. De club bood hen de beste manier om zich te ontwikkelen."

Ødegaard is bij Strømsgodset IF ontdekt. Hij maakte daar zoveel indruk dat de hele Europese top achter hem aan zat. Real Madrid lijkt de slag om het talent te winnen. In de Noorse media wordt op korte termijn een akkoord verwacht.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner