14.01.2015 12:08

"Blij dat ik de stap naar Ajax heb gemaakt"

De kogel is door de kerk. Ajax heeft de nieuwe doelman binnen. André Onana komt per direct over van FC Barcelona. Aanvankelijk zou de achttienjarige Kameroener in de zomer naar Amsterdam komen.

"Ik ben erg blij dat ik de stap naar Ajax heb gemaakt", zegt Onana op de website van de landskampioen. "Er waren aardig wat clubs geïnteresseerd maar ik hoefde hier eerlijk gezegd niet lang over na te denken. Toen Ajax interesse toonde was het voor mij eigenlijk meteen duidelijk dat ik naar deze club wilde. De voetbalfilosofie spreekt mij enorm aan en het feit dat de jeugd bij Ajax een kans krijgt, was voor mij ook een belangrijk punt. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om te beginnen."

Bij Ajax lost Onana een keepersprobleem op, omdat de beoogde derde doelmannen geblesseerd zijn. "André is een zeer talentvolle keeper die in de toekomst kan gaan strijden om de opvolging van Jasper Cillessen. Hij kan samen met de keeperstalenten die we op dit moment al hebben rondlopen, de concurrentie aangaan voor die positie. Vanwege de vele blessures is het een prettige bijkomstigheid dat hij nu per direct de overstap maakt", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Het contract van Onana bij Ajax loopt tot medio 2018. Zijn verbintenis bij FC Barcelona liep komende zomer af. De sluitpost speelde daar zijn wedstrijden in de A1 van Barça.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner