15.01.2015 15:50

De Boer noemt vijf goalies voor de toekomst

Op dit moment beschikt Ajax over de eerste keeper van Oranje, maar het is niet meer dan logisch dat Jasper Cillessen over een paar jaar vertrekt. Trainer Frank de Boer ging tijdens de persconferentie voor Ajax - FC Groningen in op de keeperspositie in de toekomst.

"Ik verwacht dat André, Indy, Stan, Mickey en Peter gaan vechten voor een plek onder de lat in 2016", somt De Boer zijn doelmannen uit de jeugdopleiding op. Hij doelt hiermee op André Onana, Indy Groothuizen, Stan van Balderen, Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh.

Onana is de nieuwste naam bij Ajax. De doelman kwam in deze transferperiode over uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en is in principe nog A-junior. Ditzelfde geldt voor Indy Groothuizen en Stan van Bladeren, alhoewel deze twee keepers, al dan niet vanwege blessureleed, al hebben aangesloten bij Jong Ajax. Groothuizen maakte zelfs al zijn debuut in de Jupiler League en ging mee met het trainingskamp van het eerste elftal.

Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh zijn zijn qua leeftijd het meest gevorderd in hun opleiding. Van der Hart is dit seizoen verhuurd aan Eredivisionist Go Ahead Eagles en kreeg na een moeizame start meer speeltijd en op dit moment zelfs een basisplaats, terwijl Leeuwenburgh dezelfde route had kunnen bewandelen, ware het niet dat hij geblesseerd raakte aan zijn schouder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner