16.01.2015 12:21

Voormalige Utrecht-belofte vindt onderdak

Gianluca Nijholt van Almere City FC verlaat opgelucht het veld na de zege (0-2) bij FC Eindhoven. (09-04-2012)
Gianluca Nijholt van Almere City FC verlaat opgelucht het veld na de zege (0-2) bij FC Eindhoven. (09-04-2012)

Gianluca Nijholt (24) blaast zijn carrière nieuw leven in. De middenvelder was deze maand op proef bij VVV-Venlo. Dat is de Limburgers goed bevallen, want het voormalige talent van FC Utrecht is voor anderhalf jaar vastgelegd.

"Het zal een paar wedstrijden duren voordat ik op de 100% zit, maar we gaan knallen! Ik wil heel graag een meerwaarde zijn voor het team en samen naar de play-offs gaan", zegt Nijholt op de website van VVV.

Adviseur voetbalzaken Stan Valckx: "Gianluca is een welkome  creatieve aanvulling op ons middenveld. Hij is gebrand om te spelen en wil zich graag weer laten zien. We gaan met zijn vorige club Amkar Perm alles in het werk stellen om Gianluca voor de wedstrijd tegen Jong FC Twente speelgerechtigd te krijgen."

Nijholt zat ruim een half jaar zonder club. Afgelopen zomer leek hij naar SC Cambuur te gaan, maar de onderhandelingen met de Leeuwarders liepen spaak. Hij speelde ook voor het Russische FK Amkar Perm, Almere City en FC Utrecht. Bij dit laatste club debuteerde Nijholt in het profvoetbal.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner