17.01.2015 09:38

Van Rhijn: "Hebben iets te weinig rust gehad"

Ricardo van Rhijn aan de bal namens Ajax in de wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie. (10-12-2014)
Ricardo van Rhijn aan de bal namens Ajax in de wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie. (10-12-2014)

Ricardo van Rhijn zag zijn elftal vrijdag een moeizame 2-0 overwinning boeken op FC Groningen. Ajax had in eigen huis de nodige moeite met de bezoekers. Bovendien constateerde Van Rhijn een bepaalde vermoeidheid bij de Amsterdammers.

"We speelden een redelijke eerste helft, maar na rust ging ons niveau een tandje omlaag", evalueert de rechtsback in gesprek met NUsport. Volgens de verdediger lag het vooral aan de frisheid van het team. "Dat merkten we tegen Groningen en dat is wel een opvallend gegeven. Niet dat de trainingen per se te zwaar waren, maar we hebben wel twaalf dagen achter elkaar getraind. Ik denk dat we iets te weinig rust hebben gehad."

"We hadden het er direct na afloop in de kleedkamer al over. Heel wat jongens merkten dat ze het fysiek zwaar hadden. Dat zullen we dus aankaarten, want dat was één van de oorzaken dat het zo moeizaam ging." Desondanks was de opluchting groot na de zege. "Dat is ook het gevoel dat nu overheerst. Het is heel belangrijk om zo'n eerste wedstrijd te winnen. Het was een lelijke zege, maar dat is ook weleens lekker."

Van Rhijn beseft dat het volgende week tegen Feyenoord een stuk frisser moet zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat we dat ook zullen zijn. Het is nog acht dagen tot die wedstrijd. We moeten met de medische en technische staf goed overleggen hoe dit gekomen is en vervolgens zorgen dat we klaar zijn voor Feyenoord. Dan mogen er geen excuses meer zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner