20.01.2015 17:05

Elm met maagproblemen terug naar Kalmar FF

Rasmus Elm kan lachen als hij voor de camera poseert met de Russische beker. CSKA Moskou wint de Russische competitie. (15-05-2014)
Rasmus Elm kan lachen als hij voor de camera poseert met de Russische beker. CSKA Moskou wint de Russische competitie. (15-05-2014)

Rasmus Elm heeft weer een club. De zieke middenvelder, die vanwege maagbloedingen niet kon spelen en zijn contract liet ontbinden bij CSKA Moskou gaat bij Kalmar FF werken aan zijn herstel. De oud-speler van AZ heeft een contract tot medio 2016 ondertekend.

Als Elm zich inspant, krijgt de Zweed last van maagbloedingen, waardoor hij dit seizoen geen wedstrijd speelde voor CSKA Moskou. In overleg met de club besloot Elm Rusland te verlaten om te werken aan zijn herstel. Dit gaat hij dus doen bij de club waar hij debuteerde in het profvoetbal.

Elm voetbalde van 2005 tot 2009 bij de Zweedse club, voordat AZ hem naar de Eredivisie haalde. "Ik ben blij om terug te zijn bij Kalmar FF. Natuurlijk wilde ik onder andere omstandigheden terugkomen, maar ik zie dit als een kans om  terug te keren naar een omgeving waarin ik mij goed voel. Ik ga mij eerst richten op mijn gezondheid", vertelt Elm op de clubwebsite van Kalmar FF.

De Zweed voetbalde ruim honderd wedstrijden in het shirt van AZ en maakte onderdeel uit van het team dat in het seizoen 2011-2012 de kwartfinale van de Europa League haalde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner