21.01.2015 23:31

Nederlandse debutant redt Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft verrassend de halve eindstrijd bereikt van het Belgische bekertoernooi. Albian Muzaqi redde de tobbende eersteklasser woensdagavond tegen het betere Charleroi.

De Nederlandse debutant scoorde halverwege de tweede helft. In blessuretijd, toen de bezoekers met doelman Nicolas Penneteau in de spits wanhopig aanvielen, maakte Stephen Buyl er zowaar nog 2-0 van. Voor eigen publiek had Charleroi met 2-1 gewonnen.

Muzaqi was de gevierde man. De 20-jarige aanvaller werd in Duitsland geboren als jongste zoon van Kosovaars-Albanese vluchtelingen, die uiteindelijk in Nederland een verblijfsvergunning kregen. Als voetballer groeide hij op in de jeugd van FC Groningen en daarna PSV. Muzaqi, wiens oudere broer Bajram bij Hannover 96 speelt, verhuisde in 2013 naar Racing Genk, dat hem onlangs uitleende aan Cercle.

AA Gent ging door ten koste van Lokeren (1-0). Dat was na de 4-1 uit al geen verrassing meer. Brecht Dejaegere maakte de enige treffer. Club Brugge en Anderlecht zijn de andere halvefinalisten.