23.01.2015 14:05

Japan onderuit in Azië Cup tegen voetbaldwerg

De nationale voetbalploeg van Verenigde Arabische Emiraten heeft vrijdag de halve finales bereikt van de Azië Cup. De formatie versloeg Japan na strafschoppen. De stand na reguliere speeltijd en verlenging was 1-1. De Verenigde Arabische Emiraten wonnen de strafschoppenserie met 5-4. Shinji Kagawa, uitkomend voor Borussia Dortmund, miste een strafschop voor Japan.

Ali Ahmed Mabkhout bracht de Verenigde Arabische Emiraten in het ANZ-stadion van Sydney al na zeven minuten op voorsprong. Gaku Shibasaki tekende na 81 minuten voor de gelijkmaker, na een mooie combinatie met Keisuke Honda. Australië is de tegenstander van de Verenigde Arabische Emiraten in de halve finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Irak en Zuid-Korea.