28.01.2015 21:15

Guinea en Mali gaan loten voor Afrika Cup

Ivoorkust is woensdag de enige ploeg die zich in groep D van de Afrika Cup heeft geplaatst voor de kwartfinales. Het land won met 1-0 van Kameroen. Guinee en Mali weten een dag later pas welke van die twee landen met Ivoorkust mee mag. Zij speelden met 1-1 gelijk en eindigen daarom op evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Loting moet donderdag de doorslag geven.

Het is de derde keer op de Afrika Cup dat loting bepaalt welk land er door mag in het continentale voetbaltoernooi. In 1972 plaatste Congo zich op die manier ten koste van Marokko voor de halve eindstrijd. Zestien jaar later moest Ivoorkust het toernooi verlaten, nadat Algerije de loting had gewonnen.

De Ivorianen ontsnapten woensdag in Malabo aan een nieuwe loting. De ploeg rekende dankzij een treffer van Max Gradel af met Kameroen, dat door de nederlaag in de laatste groepswedstrijd wel weet dat het is uitgeschakeld.

Bij het duel tussen Guinee en Mali mag Seydou Keita zich de schlemiel voelen. De ervaren middenvelder verzuimde zijn ploeg in de achttiende minuut op 1-1 te brengen. Hij miste een strafschop. Kévin Constant was vlak daarvoor wel trefzeker voor Guinee vanaf elf meter. Mobido Maïga bezorgde Mali vlak na rust alsnog een punt. Hij weet echter donderdag pas of dat voldoende is voor een plek bij de laatste acht.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner