01.02.2015 22:45

Bony leidt Ivoorkust naar halve finale

Wilfried Bony heeft Ivoorkust zondag naar de halve eindstrijd van de Afrika Cup geloodst. De voormalige spits van Vitesse, via Swansea bij Manchester City beland, scoorde in het nieuwe stadion van Malabo tegen Algerije tweemaal: 3-1. ADO-verdediger Wilfried Kanon speelde de hele wedstrijd.

Bony had na een klein half uur op aangeven van Max-Alain Gradel voor het eerst succes. Na de gelijkmaker van Hilal El Arabi Soudani vlak na rust maakte de snelle en robuuste aanvaller halverwege de tweede helft zijn tweede van de avond. Ditmaal deed zijn nieuwe clubgenoot Yaya Touré het voorbereidende werk. In blessuretijd liet Gervinho de eindstand oplichten.

De Ivorianen staan woensdag tegenover de Democratische Republiek Congo. De andere halve finale gaat tussen gastland Equatoriaal Guinea en Ghana.