04.02.2015 12:15

Jong FC Twente vanwege veld naar FC Emmen

In De Grolsch Veste lag een zwaar veld tijdens Jong FC Twente tegen RKC Waalwijk. (02-02-2015).
In De Grolsch Veste lag een zwaar veld tijdens Jong FC Twente tegen RKC Waalwijk. (02-02-2015).

Het veld in de Grolsch Veste ligt er ontzettend slecht bij en daarom heeft de club besloten om de thuisduels van Jong FC Twente niet meer in het stadion te laten spelen. Voor volgende week wijkt de ploeg uit naar het stadion van FC Emmen.

FC Twente zit in financieel zwaar weer en heeft nauwelijks geld om de grasmat te vervangen. Op de grasmat in Enschede voetbalt het eerste elftal, Jong FC Twente en in sommige gevallen ook het vrouwenelftal van FC Twente. Dit aantal speelminuten geeft een grote aanslag op het veld.

FC Emmen speelt in speelronde 23 van de Jupiler League een uitwedstrijd tegen Jong PSV, waardoor het stadion van FC Emmen vrij is om te gebruiken. Jong FC Twente speelt 6 februari dus een 'thuiswedstrijd' tegen Almere City in Emmen.

"Iedereen kan zien dat het veld in De Grolsch Veste lijdt onder het drukke programma in combinatie met de huidige weersomstandigheden", licht Manager Operationele Zaken Eugenio Porcu toe. "Zoals we zaterdag al aangaven proberen we in ieder geval een aantal wedstrijden van Jong FC Twente naar een andere locatie te verplaatsen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. We zijn blij dat FC Emmen daarin wil meedenken en we in ieder geval voor vrijdag een oplossing hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner