05.02.2015 23:01

Moisander woest: "Ik deed helemaal niets"

Riechedly Bazoer (l.) en Mike van der Hoorn (r.) kunnen niet geloven dat scheidsrechter Pol van Boekel (m.) rood trekt voor Niklas Moisander tijdens Ajax - AZ Alkmaar. (05-02-2015)

Niklas Moisander kon donderdag na de nederlaag van Ajax tegen AZ (0-1) nog steeds niet geloven dat hij met een rode kaart uit het veld was gestuurd. "Ik deed helemaal niets", mopperde hij. "Er was gewoon normaal contact. Het was wel het breekpunt in de wedstrijd."

Moisander duwde na ruim een uur aanvaller Aron Jóhannsson zachtjes in de rug en zag scheidsrechter Pol van Boekel bij een gelijke stand (0-0) de rode kaart trekken. "Ik vond ons de eerste helft gewoon goed spelen. In de tweede helft begonnen we iets minder maar dan valt zo'n rode kaart."

Ajax heeft inmiddels twaalf punten minder dan koploper PSV. Het verschil met nummer drie PEC Zwolle is nog maar vier punten. "We praten goed, er wordt goed getraind maar het moet er nu ook snel op het veld uitkomen", besefte Moisander.