06.02.2015 18:18

Afrikaanse bond dreigt Tunesië met schorsing

De Afrikaanse voetbalfederatie CAF dreigt Tunesië uit te sluiten van deelname aan de volgende Afrika Cup. Het bestuur eist dat de Tunesische bond excuses maakt voor alle beschuldigingen van omkoping en corruptie na de verloren kwartfinale op de Afrika Cup tegen Equatoriaal-Guinea (1-2). Het gastland had in blessuretijd een zeer discutabele strafschop gekregen van de scheidsrechter.

Equatoriaal-Guinea dwong dankzij die penalty een verlenging af, waarin het de winst naar zich toe trok. "Deze uitslag is onder dwang tot stand gekomen", foeterde de Tunesische bondscoach Georges Leekens, die net als bondsvoorzitter Wadie Jary openlijk sprak over omkoping. De dienstdoende scheidsrechter werd weliswaar dinsdag voor een half jaar geschorst vanwege zijn cruciale beslissing in de kwartfinale, maar de Afrikaanse bond wil ook Tunesië aanpakken.

Als de bond de beschuldigingen niet intrekt, wordt de nationale ploeg geschorst voor de volgende Afrika Cup. Tunesië moet bovendien een fikse boete betalen omdat de boze spelers de kleedkamer in Bata hadden gesloopt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner