08.02.2015 18:27

De Boer: "Dit gun je je ergste vijand niet"

"Dit gun je je ergste vijand niet'', zei trainer Frank de Boer over de manier waarop Ajax zondag aan de winnende treffer tegen Go Ahead Eagles kwam. Doelman Mickey van der Hart, huurling van Ajax, liet zich na 88 minuten verrassen door de ongelijke grasmat en zag de bal zo maar in het lege doel belanden (1-2).

"Dit is heel vervelend voor Mickey en voor Eagles'', besefte De Boer. "Maar wij zijn toch wel blij met de drie punten. Die hadden we even nodig. Ik vond ons in de eerste helft goed spelen.

"Alleen hadden we ruimer afstand moeten nemen. Na rust speelden we slordiger en geven we ze de kans om terug te komen. Zij komen gelijk maar met enkele aanvallende wissels proberen we iets te forceren. Dat we winnen op deze manier is wel heel fortuinlijk.''