10.02.2015 09:00

Van der Hart krijgt advies van oud-doelman

Mickey van der Hart baalt in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. (02-11-2014)
Mickey van der Hart baalt in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. (02-11-2014)

Mickey van der Hart ging afgelopen weekend in de fout. De doelman van Go Ahead Eagles trapte afgelopen zondag over de bal en bezorgde Ajax daarmee drie punten. Volgens Sander Boschker moet Van der Hart het snel vergeten.

"Het enige wat je kunt doen, is dit snel vergeten en gewoon weer verder gaan. Dat klinkt heel simpel, maar zo is het wel", vertelt de oud-doelman van FC Twente, die zelf ook eens over de bal heen trapte tijdens het Champions League-duel met Tottenham Hotspur. "Bij mij ging het mis tegen Tottenham Hotspur, mijn eerste en enige wedstrijd in de Champions League. Ik had het voordeel dat het vroeg in de wedstrijd, bij de 0-1, misging. Uiteindelijk werd het nog 3-3."

"Natuurlijk is zo’n moment heel zuur, al had het ook iets grappigs, dat mij dat net op dat moment overkwam. Ik word er nog regelmatig aan herinnerd. Mensen vergeten sneller een mooie redding dan een misbaksel", vervolgt Boschker. "Als je wat ouder bent, dan kun je daar beter mee omgaan dan als jonge keeper. Als je jong bent, wil je die ene keeper worden die geen fouten maakt. Als oudere keeper weet je dat fouten bij het keepersvak horen en dat het vooral belangrijk is hoe je ermee omgaat. Als je er te lang in blijft hangen, help je daar jezelf maar ook je team niet mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner