10.02.2015 11:08

Trainer Jong Ajax boos: "Heel matig gespeeld"

Jaap Stam (l.) en Andries Ulderink volgen de wedstrijd Achilles '29 - Jong Ajax aandachtig. (25-08-2014)
Jaap Stam (l.) en Andries Ulderink volgen de wedstrijd Achilles '29 - Jong Ajax aandachtig. (25-08-2014)

Jong Ajax won maandagavond weliswaar met 2-1 van Achilles'29, maar Jong Ajax-trainer Andries Ulderink was alles behalve tevreden over het optreden van zijn ploeg.

"We hebben heel matig gespeeld, gewoon slecht gespeeld", vertelt de oefenmeester op de clubsite van de Amsterdammers. "Veel verkeerde keuzes aan de bal, te lang aan één kant blijven, veel technische fouten, onrustig, lopen met de bal, noem maar op. We bleven wel knokken voor het goede resutaat en dat kwam er gelukkig. Maar het was onvoldoende qua veldspel en uitvoering. We hebben nog wel een paar stapjes te zetten de komende tijd."

Doelman André Onana debuteerde namens Jong Ajax en ging al vroeg in de wedstrijd in de fout. "Ik zag van tevoren al dat die jongen heel erg gespannen was", vervolgt Ulderink zijn verhaal. "Hij was heel erg zenuwachtig. Dan maakt hij ook nog een fout die ons een doelpunt kost. Het is lastig communiceren met hem. We moeten die jongen de tijd en de ruimte geven en niet meteen in paniek raken. Dat deed hij zelf ook niet en ik vond dat hij zich in de tweede helft prima herstelde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner