10.02.2015 12:18

Koeman prijst voormalig VVV-verdediger

Maya Yoshida kan de komende duels rekenen op een basisplaats bij Southampton. Ryan Bertrand is geschorst, terwijl Matt Targett geblesseerd is. Yoshida moet daardoor als linksback aan de bak.

"Ik ben blij met Maya", citeert De Telegraaf de Nederlandse oefenmeester van Southampton. "Je hebt geluk als manager als je spelers als hij tot je beschikking hebt, want hij kan op meerdere posities spelen. Ik vroeg Maya of hij zich goed zou voelen als linksback en hij zei dat het hem niks uit zou maken", vervolgt Ronald Koeman zijn verhaal. "Dat is geweldig, want dat is teamwork."

"Ik vroeg het hem, omdat het altijd het beste is als je maar op één positie een verandering door hoeft te voeren. Ik zou ook Nathaniel Clyne van rechts naar links kunnen halen en Maya op rechts zetten, maar dan veranderen er twee posities", aldus Koeman, die blij was dat Japan voor de finale al afscheid moest nemen van de Azië Cup. "Misschien was Japan niet zo blij dat ze uit de Azië Cup vlogen, maar ik was gelukkig dat ik een speler terugkreeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner