11.02.2015 21:50

Monaco gooit Rennes uit bekertoernooi

AS Monaco heeft de kwartfinales bereikt van het toernooi om de Coupe de France. De ploeg won woensdagavond voor eigen publiek in Stade Louis II met 3-1 van Rennes. Maarten Stekelenburg mocht zoals gebruikelijk in de bekerstrijd het doel verdedigen.

Op een inzet van Pedro Henrique had de oud-Ajacied na ruim een half uur geen antwoord. Monaco leidde toen al wel met 2-0 door vroege treffers van Almamy Touré en de Braziliaan Wallace. Beiden scoorden met het hoofd. Halverwege de tweede helft besliste  de jonge spits Anthony Martial het duel, Hij deed dit vanaf de strafschopstip.

Eerder op de avond had EA Guingamp alle moeite met vierdeklasser AS Yzeure. Pas in de slotminuut van de reguliere speeltijd zorgde Christophe Mandanne voor de gelijkmaker waardoor Guingamp zich op mocht gaan maken voor een verlenging. Die verlenging was slechts enkele minuten oud toen Mandanne opnieuw het net vond. Jérémy Pied zette in minuut honderd de 1-3 eindstand op het scorebord.