11.02.2015 23:09

Celtic wint inhaalduel simpel van Thistle

Celtic heeft het inhaalduel bij Partick Thistle met speels gemak gewonnen. Na negentig minuten voetbal in het Firhill Stadium stond er 0-3 op scorebord. Gary Mackay-Steven en Stuart Armstrong, beiden vlak voor het sluiten van de transfermarkt overgenomen van Dundee United, konden terugzien op een opmerkelijk debuut.

De eerste maakte al na een minuut het openingsdoelpunt voor de 'Bhoys'. Zijn compaan op het middenveld verdubbelde de marge na een half uur. In de tweede helft had ook Stefan Johansen nog succes. Bij de laatste twee goals was diepe spits John Guidetti (ex-Feyenoord) de aangever. Virgil van Dijk kende als regisseur van de verdediging amper problemen.

Door de winst heeft Celtic nu drie punten voorsprong op Aberdeen, dat nog een wedstrijd meer heeft gespeeld ook.