13.02.2015 10:16

Topklasser wil niet naar Jupiler League

FC Lienden is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg staat bovenaan in de Topklasse Zondag en heeft goede papieren om te promoveren naar de Jupiler League. Maar FC Lienden zit dat niet zitten. Bij een mogelijk kampioenschap ziet de club af van promotie naar de Eerste Divisie.

"Het is op basis van de huidige licentievoorwaarden niet haalbaar voor ons. Wij zijn altijd een voorstander geweest van een piramide. Voor de winterstop kwamen we onverwacht bovenaan te staan en als je a zegt moet je ook b zeggen. Daarom hebben we het serieus overwogen. De KNVB heeft coöperatief meegedacht. Donderdagavond hebben we besloten het niet te doen", zegt secretaris Nico Wagenvoort van FC Lienden tegen Voetbal International.

"De opgeworpen drempels zijn simpelweg te hoog voor een amateurclub. Eigenlijk gaat het voor ons om twee zaken. Wij hebben ons kunstgrasveld laten keuren. Dat kan nog vier, vijf jaar mee en voldoet aan de eisen voor de Topklasse en straks voor de Tweede Divisie. In de Jupiler League gelden andere eisen, dan zouden we het veld moeten laten vervangen. Dat is economisch niet verantwoord."

"Een tweede obstakel betreft de opleidingsvergoedingen. Wij hebben anderhalf jaar geleden een doorstart gemaakt met veel jonge spelers uit de regio. We hebben hen een podium geboden en betalen niet meer de vergoedingen die we in het verleden betaalden. Als wij in de Jupiler League zouden spelen betekent dit dat we voor zestien spelers opleidingsvergoedingen aan hun vorige amateurclubs moeten betalen. Dat is niet te verantwoorden aan de leden."

Lienden is niet de enige topklasser die afziet van promotie. Kozakken Boys, de koploper in de Topklasse Zaterdag, wil ook niet naar de Jupiler League bij een kampioenschap.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner