13.02.2015 21:12

Verbeek pakt eerste driepunter met Bochum

VfL Bochum heeft de valse start onder leiding van Gertjan Verbeek vrijdag goedgemaakt. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg met 3-2 winnen van Eintracht Braunschweig. Verbeek startte zijn avontuur in de tweede Bundesliga vorige week met een nederlaag (2-1) bij Union Berlin.

Het leek er in de beginfase niet op dat Bochum een overwinning zou boeken tegen Braunschweig. De gasten kwamen al na drie minuten op 0-1. De thuisclub rechtte tot tevredenheid van Verbeek de rug en boog de achterstand nog voor rust om tot de voorsprong. Simon Terodde en Marco Terrazzino scoorden. Terodde breidde de voorsprong vlak na rust uit naar 3-1. De aansluitingstreffer van Braunschweig kwam te laat om de zege van Bochum te voorkomen.

Dankzij de zege staat Bochum elfde op de ranglijst, met 26 punten uit 21 wedstrijden.