14.02.2015 21:58

Toulouse boekt zege in degradatiestrijd

In de strijd tegen degradatie uit de Franse Ligue 1 heeft Toulouse zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op Stade Rennes. Toulouse won thuis met 2-1 en staat nu twee punten boven de degradatieplaatsen.

Óscar Trejo zette Toulouse na tien minuten spelen op voorsprong, maar Ola Toivonen maakte tien minuten voor tijd gelijk. Binnen twee minuten bracht Aleksandar Pesic de thuisploeg echter alsnog de zege.

Concurrent Evian Thonon Gaillard won in een onderling duel met het eveneens in degradatienood verkerende RC Lens. In het Stade de la Licorne verloor RC Lens, dat dit seizoen niet in het eigen Stade Félix Bollaert kan spelen omdat het verbouwd wordt voor het EK 2016 met 2-0 door twee doelpunten in de eerste helft van Mathieu Duhamel. Ludovic Baal (Lens) en Daniel Wass (Evian) kregen in blessuretijd rood.