15.02.2015 20:58

Viergever was emotioneel na belangrijke goal

Bilal Ould-Chikh (l.) draait tijdens Ajax - FC Twente behendig weg als Nick Viergever druk wil zetten op de bal. (15-02-2015)
Bilal Ould-Chikh (l.) draait tijdens Ajax - FC Twente behendig weg als Nick Viergever druk wil zetten op de bal. (15-02-2015)

Met een gigantisch harde knal bracht Nick Viergever Ajax naast FC Twente. De 1-1 kwam op het juiste moment voor de Amsterdammers, aangezien de Tukkers vroeg op een voorsprong kwamen. Voor Viergever zelf was het ook een belangrijk moment.

"Ik zie die bal goed op me af komen en ik loop er precies tegenaan. Dan moet je niet nadenken en uithalen. Hij gaat nog via de keeper erin, maar hij was hard zat", blikt de verdediger samen met AT5 terug op zijn doelpunt. "Dan is het wel een stukje emotie wat erbij komt kijken ja", zo geeft de zomeraankoop toe.

Viergever krijgt nog lang niet altijd het vertrouwen bij Ajax, wat hij bij zijn vorige werkgever AZ wel had. Hij wordt op veel verschillende posities neergezet, maar op zijn favoriete positie, die van centrale verdediger, hoeft hij voorlopig niet te rekenen op speeltijd. "Ik weet wat me te doen stond en ik heb het een plekje gegeven en volle bak gaan trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner