16.02.2015 22:45

Manchester United moeizaam door in FA Cup

Manchester United heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De formatie van manager Louis van Gaal moest in de uitwedstrijd tegen Preston North End, dat op het derde niveau speelt, flink aan de bak, maar won uiteindelijk wel: 1-3.

De underdog kwam in het eigen sfeervolle stadion Deepdale vlak na rust zelfs op voorsprong, toen Scott Laird doelman David De Gea passeerde. ManUnited, met Daley Blind in de basis en Robin van Persie buiten de ploeg, kwam na 65 minuten wat fortuinlijk op gelijke hoogte. Ander Herrera schoot raak, al betwiste Preston de goal omdat Wayne Rooney in de baan van het schot zou hebben gestaan.

Zelfs toen Marouane Fellaini vlak daarna de 1-2 maakte, drong Preston nog aan. Rooney besliste het duel uiteindelijk vlak voor tijd door een strafschop raak te schieten, na zelf gewillig te zijn gaan liggen.