17.02.2015 13:42

Ajax contracteert tweetal jeugdspelers

Adham El Idrissi haalt uit in het Youth Leagueduel Ajax - Paris Saint-Germain. (18-09-2014)
Adham El Idrissi haalt uit in het Youth Leagueduel Ajax - Paris Saint-Germain. (18-09-2014)

Ajax heeft dinsdag twee talenten uit de eigen jeugdopleiding vastgelegd. Zowel Adham el Idrissi als Terry Lartey Sanniez tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2018.

El Idrissi maakte tot dusverre nog geen speelminuten voor de eerste selectie of het beloftenteam van Ajax. De spits staat echter wel te boeken als een groot talent en Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen van Ajax, is dan ook in zijn nopjes met het vastleggen van de jeugdspeler. "Dit contract heeft hij verdient en zelf afgedwongen", aldus Jonk op de clubsite van de Amsterdammers. "Adham is echt een 'vechtertje'. Hij trekt de andere spelers uit het team mee. Je hoeft in hem geen batterij te stoppen, hij blijft maar vechten voor het team."

Voor de spits zelf ging er een droom in vervulling. "Dit is een bijzonder moment in mijn carrière. Het geeft een fijn en speciaal gevoel, zeker met mijn familie er bij", aldus El Idrissi. "Ik wil in de ArenA staan. Daarnaast wil ik mijn best blijven doen voor de club en zoveel mogelijk doelpunten maken."

Terry Lartey Sanniez maakte in tegenstelling tot El Idrissi al wel minuten in het beloftenteam.. De achttienjarige vleugelverdediger tekent eveneens een contract tot medio 2018. De A-junior speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en kwam tot dusver drie duels uit voor Jong Ajax in de Jupiler League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner