21.02.2015 09:16

Bewondering voor Eindhovense verdedigers

René van Eck was vrijdagavond uitgesproken na de verloren wedstrijd bij FC Eindhoven (2-0). Ondanks een goed begin van zijn ploeg was hij zeer ontevreden over het verloop van de tweede helft.

FC Den Bosch begon goed en behaalde een prima 0-0 ruststand tegen de nummer drie van de Jupiler League FC Eindhoven. Met het inbrengen na rust van Darren Maatsen hoopte Van Eck wat meer diepte en snelheid te brengen.

De coach van FC Den Bosch was namelijk erg te spreken over het centrale verdedigingsduo van de thuisploeg. "Chiró N'Toko en Norichio Nieveld zijn ijzersterke grote verdedigers, daar hadden wij het gewoon ontzettend lastig tegen. De duels werden veelal verloren door ons. Maatsen moest juist de duels ontwijken en profiteren van zijn snelheid."

In de tweede helft pakte het niet goed uit voor de Bosschenaren. Al vrij snel viel topscorer Alexander Mols uit met een blessure. Zijn ploeg kwam in het tweede bedrijf telkens een stap te laat en maakte veel verkeerde beslissingen. Het ontbrak aan de echte overtuiging in duels en uitbraken. Ondanks dat Eindhoven een hele goede voetballende ploeg heeft, waren er kansen voor Den Bosch, maar ontbrak het aan de echte wil volgens René van Eck.