21.02.2015 13:38

Ajax definitief zonder Veltman tegen Willem II

Joël Veltman (l.) voorkomt dat Neymar aan de bal komt door zijn lichaam ervoor te gooien. (21-10-2014)
Joël Veltman (l.) voorkomt dat Neymar aan de bal komt door zijn lichaam ervoor te gooien. (21-10-2014)

Achter de inzetbaarheid van Joël Veltman stond al een vraagteken, maar zaterdag is definitief besloten dat de Ajacied niet mee kan spelen tegen Willem II. Frank de Boer heeft de verdediger niet opgenomen in de selectie voor het duel van zondag.

Veltman trainde vrijdag wel volledig mee. Toch heeft hij te veel last van zijn hamstring. De Amsterdammers melden via de officiële kanalen wel de terugkeer van Lucas Andersen. De Deen zat donderdag voor het Europa League-duel met Legia Warschau (1-0) niet bij de wedstrijdselectie. Jaïro Riedewald beloopt de omgekeerde weg. Hij was tegen Legia Warschau wel van de partij, maar is dat zondag in Tilburg niet. 

Thulani Serero kwam donderdag ook niet ongeschonden uit de strijd. Dat zorgde voor twijfels over zijn inzetbaarheid. Mogelijk is de middenvelder tegen Willem II weer inzetbaar, omdat De Boer hem meeneemt naar Tilburg. Hetzelfde geldt voor Davy Klaassen. De Ajacied speelde tegen Legia Warschau ruim tachtig minuten mee. Na afloop gaf De Boer aan voorzichtig te zijn met Klaassen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner