23.02.2015 11:36

Italiaans toptalent krijgt training van 'legende'

Gianluca Scamacca (l.) maakt een mooie schuiver om zijn doelpunt tegen Duitsland U17 te vieren. (12-09-2014)
Gianluca Scamacca (l.) maakt een mooie schuiver om zijn doelpunt tegen Duitsland U17 te vieren. (12-09-2014)

PSV Eindhoven verraste tijdens de afgelopen transferperiode door het Italiaanse toptalent Andrea Scamacca over te nemen van AS Roma. De boomlange aanvaller heeft het naar zijn zin in Eindhoven.

"Het was voor mij een logische stap omdat ik me continu wil doorontwikkelen. In Italië liggen er weinig mogelijkheden voor de jeugd, maar als ik ooit mijn droom speler te worden van het eerste bij AS Roma waarmaak, dan is iedereen vergeten dat ik de speler ben geweest die in de jeugd wegliep."

"Ik ben de eerste Italiaan in de historie bij PSV", vervolgt Scamacca zijn verhaal tegenover Gazzetta dello Sport. "En ik vind alles hier top. De omgeving, de faciliteiten, de trainingen. Met uitzondering misschien van de taal, die is niet makkelijk. Ik spreek ook niet veel Engels. Elke morgen heb ik daarom les van een privé-leraar. Ik train nu vaak met Mark van Bommel omdat hij de enige is die Italiaans spreekt. En binnenkort zal ik individuele training krijgen van Ruud van Nistelrooy, een legende. Ik kan niet wachten."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner