25.02.2015 15:12

Schaken is het zat en gaat op Russische les

Onbegrip bij Ruben Schaken tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II in de Eredivisie. (13-09-14)
Onbegrip bij Ruben Schaken tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II in de Eredivisie. (13-09-14)

Ruben Schaken vertrok onlangs van Feyenoord naar Inter Baku. De vleugelaanvaller heeft het naar zijn zin in Azerbeidzjan, maar heeft moeite met het communiceren met zijn ploeggenoten.

"Niemand spreekt Engels, behalve een Frans ploeggenoot die 'hi' en 'how are you?' kan zeggen. Naast het Azerbeidzjaans beheersen ze alleen Turks en Russisch", vertelt Schaken aan Voetbal International. "Inmiddels heb ik Inter om een leraar Russisch gevraagd. Want nu is het al een gedoe de bedoeling van een bepaalde trainingsoefening te begrijpen. Als het kwartje eindelijk is gevallen, is de training voorbij."

"Ik ben blij dat Leroy George, die speelt voor Qarabağ, in de buurt woont. Hij voetbalt al een tijdje hier en steekt me regelmatig de helpende hand toe", vervolgt de vleugelaanvaller zijn verhaal. "En niet te vergeten mijn privéchauffeur. Die brengt mij overal naartoe, want ze rijden hier als gekken. Verder fungeert hij als mijn tolk."

"Kwalitatief is het verschil met Nederland minder groot dan ik had verwacht. Al is Inter met Qarabağ de enige die écht probeert te voetballen in plaats van tegen te houden. Natuurlijk heeft het financiële aspect een rol gespeeld. Maar ik zie het ook als uitdaging om dit, ver weg van huis, te ervaren. Alles is nu nieuw en onwennig, maar dat maakt het niet minder leuk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner